NOVOSTI VOLKSWAGENA
17.04.2019

T-ROC R

Na Međunarodnom salonu automobila u Ženevi (od 7. do 17. ožujka 2019.) marka Volkswagen s modelom T-Roc R predstavlja novi vrhunski crossover model za seriju koja je uspješno uvedena 2017. godine. Snagator tvrtke Volkswagen R uz  impresivne performanse oduševljava i jedinstvenim vanjskim i unutrašnjim dizajnom specifičnim za "R" modele.
T-ROC R

Krajem 2017. godine Volkswagen je proširio svoju gamu novorazvijenim crossoverom kompaktne klase: modelom T-Roc. Odlikuje se upečatljivim dimenzijama izvana i visokom funkcionalnošću unutra. Uz to, sa svestranim stilom koji spaja suverenost SUV-a i dinamiku kompaktnog hatchback modela, T-Roc je podjednako vješt u urbanom svijetu i na lijepim dionicama ovoga svijeta.Skladan koncept T-Roca impresionirao je brojne kupce: od studenoga 2017. godine, kada je uveden na tržište, prodano je već 200.000 primjeraka diljem svijeta. U Hrvatskoj je T-Roc također zabilježio odlične rezultate s preko 1.000 prodanih primjeraka u nepunih godinu dana.

Novi T-Roc R sada povećava širok spektar kompaktnog crossovera naglašeno sportskom varijantom te se obraća i individualistima kojima su istovremeno važni stilski nastup i izvanredna vozna svojstva. Novi T-Roc R razvila je i testirala tvrtka Volkswagen R, između ostalog i na legendarnom Nürburgringu, a u razvoju vozila su sudjelovali i svjetski WRX prvak Petter Solberg i Volkswagenov tvornički vozač Benjamin Leuchter.

Volkswagen R je stopostotno, samostalno društvo kći tvrtke Volkswagen AG, a slovo R od prvog modela, Golfa R32, simbolizira utrke (engl. racing) i usku povezanost s motosportom.